Hoitajan päiväkirjaan kirjoitetaan tapahtumia ja esimerkkejä käytännön tilanteista anonyymisti. Haluamme jakaa tähtihetkemme kanssanne.

Useamman asiakkaan kanssa olemme poimineet herukoita. Oli apuvälineenä sitten rollaattori tai pyörätuoli, poiminta onnistuu hyvin. Itse poimitut herukat aamupuuron seassa maistuvat huomattavasti paremmin ja antavat lisävoimia lähteä poimimaan herukoita huomisaamunkin puuroon.

Loppukesän kauniita päiviä olemme hyödyntäneet ulkoilemalla. Kauppareissulla ostamme jätskit. Paluumatkalla ihaillaan oman kylän kauneutta ja jäätelön hyvyyttä. Asiakkaan edellisestä jäätelönsyönnistä oli kulunut muutama kymmen vuosi.

Meille nin arkisia asioita, mutta kuinka hyvää voi olla perunamuusi jossei sitä ole syönyt sitten miesmuistiin :D Asiakas kertoo kuinka ruokavalio on nyt laajentunut ja terveellistynyt, kun mukaan on tullut "se niin hyvä perunamuusi".

Eräänä päivänä sain käteeni pokasahan joka oli melkein yhtä suuri kuin minä... Asiakasta häiritsi myrskyn katkaisema oksa piha pensaassa. Sahahan ei tokikaan ole meille vieras esine, mutta hieman piti pohtia kuinka suht ohut oksa katkaistaan turvallisesti järeällä työkalulla. Onneksi asiakas antoi hyvät neuvot ja pensas saatiin taas kauniin näköiseksi.

 Makkaranpaistoa lumihangessa kauniin keväisessä säässä. Asiakaan edellisestä makkaranpaistosta olikin vierähtänyt muutama kymmenvuosi. Samalla asiakkaan mieleen palaa ne nuoruuden työt kuinka puut on haettu ja hakattu käsipelillä. Tarinaa ja muisteluita riittää pidemmäksikin aikaa...

 Kuinka pienillä asioilla voi tehdä toisen onnelliseksi! Meille niin arkisia, pieniä asioita, toisille niin valtavan suuria viikon "pelastavia" asioita.

Viimepäivät ovat osoittaneet, että kotipalvelumme toiminta voi olla hyvin monenlaista. Eräänä päivänä leikkasin perheen koiran kynsiä, toisena päivänä keitin kampsukeittoa ja kolmantena tein puutöitä -ja tietenkin asiakkaan kanssa yhdessä! Monen monta ohjetta on tarvittu puolin ja toisin ja vähintään yhtä monta naurua on  näiden asioiden parissa naurettu!

 

Muutamana päivänä olemme saaneet nauttia "harvinaisesta" valoilmiöstä. Sää on ollut mitä parhain ulkoiluun. Asiakkaan kanssa kylänraittia kulkiessamme, tapaamme useamman tutun, joiden kanssa vaihtuu kuulumiset. Samalla saan tietoiskun kyseisen kylän historiasta. Meillä nuoremmilla sukupolvilla olisi kyllä paljon opittavaa entisajoista.

 

Asiakkaan kanssa palattiin nuoruusvuosien harrastuksen pariin, pelaamalla pesäpalloa. Tällaisessa tilanteessa näkee kuinka "vanhakin nuortuu". En voi sanoin kuvailla sitä mitä asiakkaassa tapahtui, kun esittelin nykyaikaista räpylää ja palloa. Kopittelu onnistui hienosti ja asiakkaan silmissä näkyi se tunteen palo pesäpallolle. Nämä hetket antavat meille kaikille niin uskomattoman paljon!